ARABSKÝ CHLEBÍČEK
Potřebné ingredience
6 arabských chlebových placek
8 rajčat
6 paprik
1 menší salátová okurka
1 cibule
česnek
2 lžíce oleje
oregano
šalvěj
špetka kmínu
sůl
kečup
100 g sýra na strouhání
petrželka a pažitka na ozdobu
Postup přípravy
Na pánvičce zpěníme cibulku a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, koření, osolíme, mírně podusíme.
Do vychladlé hmoty přidáme nastrouhaný sýr. Každou placku na kraji rozkrojíme, čímž se nám uvnitř vytvoří kapsa, kterou naplníme podušenou zeleninou.
Na lehce olejem potřeném plechu pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud se nám sýr nerozpustí.
Na talíři chléb posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou a jemně pokapeme kečupem.
Pokud můžeme, zapíjíme přírodním vínem nebo černým pivem.
Do vychladlé hmoty přidáme nastrouhaný sýr. Každou placku na kraji rozkrojíme, čímž se nám uvnitř vytvoří kapsa, kterou naplníme podušenou zeleninou.
Na lehce olejem potřeném plechu pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud se nám sýr nerozpustí.
Na talíři chléb posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou a jemně pokapeme kečupem.
Pokud můžeme, zapíjíme přírodním vínem nebo černým pivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé